Bu Blogda Ara

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Sandpaper kisses



Bu nasıl bir şarkıdır diyorum ve başka da bir şey demiyorum :)... bir şarkı bu kadarmı sarar insanı...

Önce gelelim sanatçımıza.. efendim bu hanım kızımız ;

Martina Topley-Bird


Sanatçı hakkında bilgide verelim tam olsun :)

Martina şöyle fısıldar beş yıl sonra çıkan ilk albümü The Blue God (Hüzünlü Tanrı)»da: » Söyleyecek bir sözüm var. Ya senin var mı?»

Martina Topley Bird için müzik yaratıcı akışa kendine bırakmak olduğu kadar olduğu kadar dinleyiciye meydan okumak. Bunu şöyle açıklıyor:

» Bana göre müzik yüzeyin altında kalan düşüncelere ve duygulara ulaşmak. Müziği hayatın içindeki duygusal katmanları keşfetmenin bir yöntemi olarak kullanıyorum.»

Martina Topley Bird İngiliz Pop’unun büyük asilerinden biri. 1995 te Tricky nin Maxinquaye ine unutlmaz izler bıraktığında kimse onun kadar değerli ve genç bir sesin çıkış yapacağını beklemiyordu. O dönem tutucu, retro kafalı Britpop beklentisi içindeydi. Bunun yerine çift Martina Topley nin göksel bir ayini andıran vokalleriyle son derece içten aynı zamanda bir o kadar da down temponun dünyevi gereklerini yerine getiren bir soundu yakalayarak eleştirmenleri şoka uğrattı.

Sonraki ortak çalışmaları ‘Pre-Millennium Tension’, ‘Angels With Dirty Faces’ ve ‘Nearly God’ da Martina eski sevgilisi Tricky’nin hem müzik, hem de görsel aynası oldu. Sıkıcı bir evrende parlayan yıldızlar olarak satışta platini yakalayarak, cinsiyet politikası ve pop ana akımının, kurallarını yıktılar. Bugün başarılarını şöyle özetliyor MTB » O kayıtlar bugün hala kulağa hoş geliyor ve umut edebileceğin en büyük başarı da bu.»

Martina aynı zamanda günümüz çağdaş müziğinin önemli isimlerinden David Holmes, Gorillaz, DIPLO, Primus ve The John Spencer Blues Explosion ile çalışmalar yaparak, şarkıcı ve söz yazarı olarak yeteneklerini geliştirdi.

Sanatçımızın o güzide şarkısının videosunuda vermek lazım ama dimi ;)

http://www.youtube.com/watch?v=WF_n1SI2Oi4

Doya doya dinleyin bakalım :)

(Atilla1000)

2 yorum:

  1. bi gün kaybolucaksın nan müzik aleminde..bi nefes al,dinlen di mi :)
    (joya)

    YanıtlaSil
  2. valla öle müziksiz bir yaşam benim için yoğurtsuz ayran gibidir :P (Aticon)

    YanıtlaSil